Logo
Logo
Facebook
Forside
NORD-DALMATIA
YUNNAN
ISTRIA (KROATIA)
SØR-AFRIKA
ALBANIA
SØR-SICILIA
SLOVENIA
DOLOMITTENE
SØR-DALMATIA
MADEIRA
PATAGONIA
NEPAL
ØST-SICILIA
LOFOTEN

FØLGEBIL OG SIKKERHET / HELSE

På hele turen har vi med engelsktalende, nepalsk guide. Det vil også være en følgebil eller offentlig transport som bringer bagasjen vår, og som kan ta seg av evt. frakt av personer dersom det oppstår behov for det. Knuts Sykkelreiser samarbeider med en lokal agent som har lang og bred erfaring med turistgrupper.
 

Vaksiner
Det er ditt eget ansvar å sjekke hvilke vaksiner du trenger, enten for første gang eller som booster (ettervaksinering). Se også Betingelser for Knuts Sykkelreiser. Du kan oppleve å få litt forskjellige anbefalinger etter hvem du spør om råd. IfølgeFolkehelseinstituttet bør turister til Nepal ha minimum følgende vaksiner: Hepatitt A, Poliomyelitt, Difteri og Stivkrampe. Mot diarré har mange god erfaring med drikkevaksinen Ducoral. Dette er strengt tatt en koleravaksine, men har også god virkning mot diarré forårsaket av E. Coli bakterien.

Det gis ikke råd om at man behøver malariaprofylakse for reising i de områder og den perioden av året vi skal oppholde oss i Nepal.  

Førstehjelp og medisiner
Reiseleder vil ha med plaster, sterile kompresser, sårsalve og desinfiseringsmiddel. Det anbefales at hver enkelt har med noe plaster selv. Hver deltaker bør også ha med seg medisin mot diarré, f.eks Imodium, og antibakteriell krem, gelé eller spray for bruk på hendene. Tabletter mot hodepine bør du også ta med. 

Høydesyke
Ifølge flere ulike kilder kan høydesyke først forekomme på høyder over ca 3000 meter. Vi vil på det høyeste befinne oss på ca 2900 m, og første natten sover vi på rundt 2700 m o.h. Det vil derfor med svært liten sannsynlighet bli noen problemer forbundet med dette. Har du hjerteproblemer av noe slag må du likevel rådføre deg med din lege om det er forsvarlig å reise. Noen av deltakerne vil nok føle høyden når vi begynner å sykle, og det er viktig å ta det med ro og ikke anstrenge seg unødig. De to dagene i høyden sykler vi derfor korte strekninger. 

NEPAL
Turprogram
Priser og produktinfo
Hvem passer turen for?
Følgebil og sikkerhet/helse
Bilder fra turområdet
Kart
Lesestoff
Pakkeliste
Knuts Sykkelreiser | Lillemyrveien 5 | 4632 Kristiansand | Mobil: 90 12 11 52 | Org.nr.: 986 821 937 MVA | post@knutssykkelreiser.no
AESTON