Logo
Logo
Facebook
Forside
NORD-DALMATIA
YUNNAN
ISTRIA (KROATIA)
SØR-AFRIKA
ALBANIA
SØR-SICILIA
SLOVENIA
DOLOMITTENE
SØR-DALMATIA
MADEIRA
PATAGONIA
NEPAL
ØST-SICILIA
LOFOTEN
Hvem passer turen for?

Å sykle i Patagonia er ganske annerledes enn å sykle i mer kjente destinasjoner i Europa, Afrika eller Asia. Her sykler vi i til dels svært øde områder, hvor det er milevis mellom butikker, barer eller trær som kan gi skygge. Byene er ikke spesielt spennende, her er det naturen som gir de store opplevelsene. For å ha glede av å sykle i Patagonia, må du ha sansen for uendelige vidder eller rolig duvende landskap. Men du vil også oppleve ubeskrivelig vakre og ville fjellområder, isbreer og sykling langs havstrekninger.  

For at du skal ha best mulig utbytte av denne turen, må du klare å sykle opptil ti mil flere dager i strekk. En god del av milene er på grus. Når det er sagt, er det to forhold du skal være klare over: 

  • Jeg har, som på alle mine turer, følgebil. Det betyr at du kan hvile i den om behovet melder seg.
  • Patagonia er min flateste destinasjon, selv om vi klatrer mellom 300 og 1000 meter hver dag. Det er, etter min mening, svært få krevende eller bratte stigninger, da høydemeterne "lures" inn over lengre avstander.

Nevnes må også litt om vær og vind, ikke minst det siste! Jeg har aldri syklet i så mye vind, så lenge. Det gode er at den absolutt dominerende vindretningen er i vår favør. På min inspeksjon kom det aller meste av vinden enten bakfra eller fra siden. Vi opplevde en gang å bli blåst av gårde i over 30 km/t uten å tråkke på pedalene! Du må med andre ord takle vind.

Du må også ta høyde for at det kommer regn, og vite at dette ikke er en utpreget badeferie (selv om jeg selv badet syv ulike steder, i til dels svært behagelige vanntemperaturer). 

På mine bilder fra inspeksjonsturen vil du se mye sol og blå himmel. Jeg var nok ekstra heldig, og opplevde 20 grader i Ushuaia. Det hører til sjeldenhetene. Men, det kan jo skje igjen...! I den andre enden av skalaen hadde vi rundt 5 grader over et lite fjellpass. Men det varte ikke lenge, før vi kom inn i milde vinder som dyttet oss videre. 
 
Konklusjon: Å sykle i Patagonia er absolutt ingen ekstremsport, og vi bruker hele dagen, med mange pauser. Det krever likevel noe mer innsats enn på mine andre turer.

PATAGONIA
Turprogram Patagonia
Priser og produktinfo
Hvem passer turen for?
Følgebil og sikkerhet
Lesestoff
Pakkeliste
Knuts Sykkelreiser | Lillemyrveien 5 | 4632 Kristiansand | Mobil: 90 12 11 52 | Org.nr.: 986 821 937 MVA | post@knutssykkelreiser.no
AESTON