Logo
Logo
Facebook
Forside
ALBANIA
DOLOMITTENE
ISTRIA (KROATIA)
LOFOTEN
MADEIRA
NEPAL
NORD-DALMATIA
PATAGONIA
SLOVENIA
SØR-AFRIKA
SØR-DALMATIA
SØR-SICILIA
ØST-SICILIA
YUNNAN
Følgebil, sikkerhet og helse

På hele turen har vi med følgebuss. Her fraktes bagasjen, og det er plass til alle deltakerne i den, slik at du kan få deg litt hvile, om det blir behov for det underveis. Syklene blir fraktet på en tilhenger. I tillegg til sjåføren er det med en engelsktalende lokalguide. Han ordner opp i alle praktiske forhold, som måltider, eventuelle endringer i programmet og bistår med teknisk hjelp på syklene. Sjåføren er hele tiden i nærheten av gruppa, slik at vi har tilgang til tøyskift, snacks etc. Han sørger også for at vi får påfyll av vann underveis. 
 
Det er ditt eget ansvar å sykle forsvarlig og ut fra egne forutsetninger. Det innebærer blant annet å ta hensyn til lokale trafikkregler, følge instrukser fra reiseleder og lokalguide, og ikke ha et inntak av alkohol som kan påvirke dine ferdigheter. 
 
Noen lokalguider har gode kunnskaper innen medisin og førstehjelp, andre har det ikke. Reiseleder Knut har begrenset kunnskap på dette området, men har med en god del basalt førstehjelpsutstyr. Dersom det skjer noe underveis som krever akutt eller omfattende medisinsk oppfølging, er det lokalguiden som har ansvar for å kontakte helsepersonell. Han skal også som hovedregel være den som evt. er ledsager til sykehus, mens reiselederen skal ta seg av gruppa. Det er viktig at du har tegnet reiseforsikring, og at forsikringsbeviset er tilgjengelig på turen. 
 
Jeg har alltid opplevd sykkelturene og oppholdene i Sør-Afrika som svært trygt, og alle vi møter er vennlige, høflige og gjestfrie.

Dette området skal være malariafritt. Det er imidlertid ditt ansvar å sjekke oppdatert informasjon hos ditt lokale vaksinasjonskontor. Der må du også få hjelp til å vurdere hvilke vaksiner du bør ha eller eventuelt ta på nytt.
 
Sør-Afrika: Følgebilen er alltid med oss
 
SØR-AFRIKA
Turprogram
Priser og produktinfo
Hvem passer turen for?
Følgebil, sikkerhet, helse
Litt om syklene
Bilder fra turområdet
Lesestoff
Pakkeliste
Sagt om turen
Knuts Sykkelreiser | Lillemyrveien 5 | 4632 Kristiansand | Mobil: 90 12 11 52 | Org.nr.: 986 821 937 MVA | post@knutssykkelreiser.no
AESTON